Adventní koncert pro Honzíka

10.12.2016 00:00

Veškerý výtěžek bude věnován Honzíkovi z Děčína na osobního asistenta:)

                                                                                                                        

 

Bojovník Jeníček

Jeníček byl před svým narozením naprosto zdravé miminko lebedící si v bříšku, ale kvůli komplikovanému porodu byl dlouho bez kyslíku a následkem toho se u něj rozvinula dětská mozková obrna (DMO). Jeníček je ale velký bojovník, takže se snaží všechno zvládnout - ve dvou letech začal díky intenzivnímu cvičení a lázním lézt po čtyřech a v pěti letech začal chodit u chodítka. Samostatnou chůzi však ještě nezvládne, nedokáže si sám dojít na záchod a na jakýkoliv přesun potřebuje pomoc. Nedokáže se sám obout ani obléknout. Proto potřebuje mít u sebe vždy pomocníka.
Jeníčkovi je nyní 8 let a miluje výlety do ZOO, plavání, kino, divadlo, písničky a hry na tabletu a počítači. Strašně rád chodí do školy a do školní družiny. To by však nezvládl bez své osobní asistentky, kterou si musíme sami platit. Speciální škola, kam Jeníček chodí, má asistentku pedagoga jen pro dobu ranního vyučování a do družiny by ho bez osobní asistentky nemohli vůbec vzít.
Přes asistenční agenturu jsme sehnali úžasnou osobní asistentku Adélku, kterou si Jeníček okamžitě zamiloval. Společně chodí do školní jídelny, do družiny, na vycházky a někdy zvládnou dokonce i plavání nebo malý výlet do ZOO. 
Z celého srdce tak děkujeme za jakýkoliv příspěvek na zaplacení osobní asistentky pro Jeníčka.

 

Fotogalerie: Honzík

Fotogalerie: Adventní koncert pro Honzíka