2. ročník charitativního turnaje aneb Kluk z plakátu na čtvrtou

11.09.2021 12:00

2. ročník charitativního turnaje aneb Kluk z plakátu na čtvrtou

Poděkování Spolku A.S. Ghost Czech Force:

Vážení přátelé a kamarádi, ještě jednou bych rád poděkoval jak všem hráčům, tak všem, kteří se podíleli na této úžasné akci. Společnými silami jsme vybrali neuvěřitelných 23 300 Kč, všem moc děkuji.

V současné době sbíráme všechny materiály abychom mohli udělat fotogalerii a mohli jsme vytroubit co se nám podařilo udělat.

S Andělé bez křídel z.s. se připravujeme na další ročník a věřím, že bude ještě lepší. Ještě bych ale jedno velké díky.

Ono udělat radost penězi je jedna věc ale vykouzlit úsměv někomu kdo o peníze nestojí, protože jejich hodnotě nerozumí je kolikrát víc než cokoliv na světě. Díky za úsměv patří ŘIDIČI POMÁHAJÍ DĚTEM.EU a @Fire Rescue, z.s.( které mi nejde označit), kteří nám pro Vítečka dali dárkové koše. MOOOOOO si toho vážíme díky...

 

 

Spolek A.S. Ghost Czech Force společně s Anděli bez křídel z.s. pro Vás připravily druhý ročník charitativního šipkového turnaje.

Turnaj je určen začátečníky i profesionály bez rozdílu zdatnosti či registrací

V turnaji podpoříme malého Vítečka, který trpí Downovým syndromem. A Kdo je vlastně malý Vítek ?? No je to malý stačený chlapík, který to nemá jednoduché. Poprvé jsme se s ním setkaly na akci “Hurá do školy“ kterou jsme pro Vítka udělali. Nejen, že nám ukápnula slzička, jaký je to pašák ale jaký jsou jeho rodiče. Tolik pokory a vděku se jen tak nevidí. Tak trochu onoho bojovníka představíme.

 

Vývoj Vítečka je oproti ostatním dětem opožděný a do budoucna se bude projevovat určitý stupeň mentální retardace. Vítečka také hodně trápí snížená imunita a respirační onemocnění. Vlivem celkové svalové hypotonie se ho nemoci drží mnohem déle, neboť mnohem hůř vykašlává. Hypotonie také výrazně komplikuje psychomotorický vývoj. Proti tomu bojujeme hlavně cvičením podle Vojtovy metody a Bobatha. Když je Vítek zdravý, chodíme i na kurzy plavání. Péče o Vítka je náročná zejména v oblasti zajištění všech terapií a rehabilitací. Pravidelně dojíždíme na fyzioterapii a ergoterapii. Každý den také několikrát cvičíme doma, provádíme orofaciální stimulaci, která Vítkovi pomáhá již od porodnice. Nejprve s rozvojem sání, posléze i s příjmem jídla a pití a do budoucna i mluvením. Pro rozvoj komunikace s Vítkem také od jeho 3 měsíců znakujeme. Snažíme se mu vlastními silami provádět různé terapie jako je muzikoterapie nebo multisenzorická stimulace volně inspirována terapií Snoezelen. K rozvoji jemné motoriky Vítečkovi vyrábíme po nocích spoustu pomůcek a hraček. Od nového roku nás také čekají pravidelné návštěvy u klinického logopeda, klinického psychologa a doufejme, že začneme s hipoterapií.

https://www.neco-navic.cz/o-nas/